W dniu 16.09.2022 Komisja Europejska w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej, pod pozycją 2022/C 355/01 opublikowała:
Zawiadomienie Komisji w sprawie wytycznych dotyczących wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, uwzględniając ułatwienia/elastyczność w zakresie wdrażania w niektórych przedsiębiorstwach spożywczych
Numer CELEX dokumentu: 52022XC0916(01)
Informacja o tym dokumencie dostępna jest pod adresem:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=OJ:C:2022:355:TOC\
Treść dokumentu dostępna jest pod adresem:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX%3A52022XC0916(01)
albo do pobrania tutaj
Główny Lekarz Weterynarii publikuje go również na swojej stronie zgodnie z następującą ścieżką dostępu:
-> Nadzór weterynaryjny - Żywność pochodzenia zwierzęcego - Przewodniki Komisji Europejskiej oraz laboratoriów referencyjnych UE do przepisów Unii Europejskiej dotyczących bezpieczeństwa żywności - Wytyczne dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, z uwzględnieniem zasady elastyczności.
CELEX_52022XC0916(01)_PL_TXT.pdf
1,6 MB
, PDF
METKA:
Osoba publikująca: |
Tomasz Wernicki |
Data utworzenia: |
26 września 2022 r. |
Data publikacji: |
26 września 2022 r. |
Data ostatniej aktualizacji: |
26 września 2022 r. |
DZIENNIK ZMIAN:
Data aktualizacji |
Osoba publikująca |
Rodzaj zmiany |
Link |
26 września 2022 r. 09:32 |
Tomasz Wernicki |
Publikacja |
- |
26 września 2022 r. 09:38 |
Tomasz Wernicki |
Edycja |
Zobacz |