Inspekcja Weterynaryjna
Powiatowy
Inspektorat
Weterynarii w Lublinie

AAA
audiodeskrypcja

HACCP wytyczne Komisji Europejskiej

W dniu 16.09.2022 Komisja Europejska w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej, pod pozycją 2022/C 355/01 opublikowała:
Zawiadomienie Komisji w sprawie wytycznych dotyczących wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, uwzględniając ułatwienia/elastyczność w zakresie wdrażania w niektórych przedsiębiorstwach spożywczych
Numer CELEX dokumentu: 52022XC0916(01)
Informacja o tym dokumencie dostępna jest pod adresem:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=OJ:C:2022:355:TOC\
Treść dokumentu dostępna jest pod adresem:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX%3A52022XC0916(01)
albo do pobrania tutaj
Główny Lekarz Weterynarii publikuje go również na swojej stronie zgodnie z następującą ścieżką dostępu:
-> Nadzór weterynaryjny -› Żywność pochodzenia zwierzęcego -› Przewodniki Komisji Europejskiej oraz laboratoriów referencyjnych UE do przepisów Unii Europejskiej dotyczących bezpieczeństwa żywności -› Wytyczne dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, z uwzględnieniem zasady elastyczności.

CELEX_52022XC0916(01)_PL_TXT.pdf 1,6 MB , PDF
METKA:
DZIENNIK ZMIAN:
UWAGA! W trakcie korzystania z tej strony na komputerze użytkownika przechowywane są informacje (tzw. „ciasteczka”, ang. „cookies”), które pozwalają na dostosowanie strony do indywidualnych potrzeb Użytkowników oraz zwiększenie bezpieczeństwa korzystania z niej. Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookie mogą być określone przez Użytkownika w ustawieniach przeglądarki internetowej. Kontynuacja korzystania ze strony bez dokonania wyżej wspomnianych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej uznana zostaje za wyrażenie zgody przez użytkownika na wykorzystywanie plików cookie.